Når en ny interesse sniger sig ind, vil det være godt, hvis vi alle bare vidst hvad det indebar. Hvor stort budget vi skal sætte af og hvor mange timer. Det får du så her; en guide, om man vil, til dig, der gerne vil starte til håndbold. 

Spring ikke over

Håndbold er ikke en tøse sport. Det er en kontakt sport, hvor du helt klart kan få nogle skrammer. Når du har kontra angreb og bliver væltet ned bagfra og falder ned på det hårde gulv, der vil du få en hudafskrapning. Du kan heldigvis garderer dig mod skrammerne. Du kan købe knæbeskytter. Og du vil ikke ligne en klovn – mange bruger dem. De er også langt flottere end dem, du kender fra rulleskøjter.

Ud over kontakt, skub og albuer er der ikke særlig meget andert, der kan ske med dig. Alt efter hvilken position du vil spille, kan det varier.

Hvad er du bedst til – gør det!

Er du hurtig og opmærksom, vil du blive smidt på fløjen. Er du stor og langsom og kan du kaste med en bold, så selv Joachim B. Olsen bliver bange, kan du ende som playmaker eller back.

Alle positioner er lige vigtige i håndbold.

I de mindre årgange skifter man ikke særlig tit ud. I herre-håndbold er det normalt at der kommer nye spillere ind, når man går fra angreb til forsvar og omvendt.

Her er hvad, du har brug for

En hver sport har udgifter. Golf er blandt de dyreste. Håndbold er mere budgetvenlig men mindst lige så sjov – hvis du er til fart og synes det er fedt, at der sker noget.

Tøjet
Du skal have træningstøj. Farver og andet betyder ikke noget. Det er jo bare til træning. Her skal I ikke have matchende tøj. Til kampe skal i. Hvis i spiller i en klub, vil du meget vel betale et årligt beløb hvori omkostningerne til trøjer indgår.

Sko
Håndboldskoene er det dyreste du skal købe. De gode koster over 800 kr. hvor nødvendigt det er, at købe sko dyrere end det, må være op til dig at bestemme.

Din søn eller datter vil måske kun gå op i hvordan de ser ud.

Andet
Kontinenter kan varierer. Alt efter hvilken by du bor, vil du skulle afsætte ca. 100 – 200 kr. om måneden. Heri indgår kamptøj, liga adgang, træning 2-3 gange om ugen og at dit barn får motion.